Favoritt-frokosten!

Ikke hopp over frokosten – dette måltidet er en viktig start på dagen!

Du bør få i deg ca 25 % av dagens energiinntak gjennom frokosten. Dårlig tid på morgenen er en dårlig unnskyldning!
Å hoppe over frokosten er minst like dårlig for kroppen som en natt med dårlig søvn og man bør spise innen en time etter at man har stått opp. Når du våkner frigjøres blodsukker i leveren. Hopper du over frokosten settes kroppen i «sparemodus» og blant annet stresshormonet kortisol begynner å styre blodsukkeret. Dette hemmer forbrenningen og er generelt ikke bra for helsen.
Frokost er viktig uansett om du skal trene eller sitte på en kontorstol foran en pc.

Prioriter proteiner og fiber til måltidet ditt, da kickstarter du fordøyelse og forbrenning, blodsukkeret holdes stabilt og metthetsfølelsen varer lenger.

Favoritten min er havregrynsgrøt med egg og cottage cheese!
Flere har spurt meg hvordan jeg lager den så her kommer «oppskriften»:

Tøm ca 2 dl vann i en kjele og ha så i ingrediensene:

Grøt II

Gryn og frø står alltid klart!

1 dl Fiber havregryn
1 ss knuste linfrø (Inneholder et høyt innhold av kostfiber og Omega-3 fettsyrer, men hvis frøene er hele vil de bare passere gjennom fordøyelsessystemet ditt og kroppen vil ikke klare å absorbere de sunne næringsstoffene. Knus frøene selv eller kjøp «ferdigknuste» linfrø).
½ ss gresskarkjerner (Rike på jern, magnesium, sink og proteiner. Dessuten inneholder de mye umettet fett/sunt fett).
½ ss solsikkekjerner (Høyt innhold av proteiner, magnesium og e-vitamin. Er også rik på umettet fett).
1 ss tørkede gojibær (Disse bærene er en veldig bra antioksidantkilde i tillegg til at de inneholder masse kalium, kalsium, C- og B2 vitaminer)

Kok opp grøten og rør til den begynner å tykne.
Ha i 1 -2 egg og rør til eggene «stivner».
NÆRINGSRIK GRØT FERDIG!

Beste starten på dagen!

Beste starten på dagen!

Jeg bruker i tillegg ha 1-2 ss med cottage cheese på grøten og som «topping» blåbær, bringebær og kanel!
Som «søtningsmiddel» kan jeg også anbefale noen skiver brunost som du har i grøten mens den koker.

Egg i grøten høres sikkert ikke godt ut, men jeg lover deg
at det smaker ingenting!
– Du får bare i deg ekstra proteiner 🙂

Prøv den du også og start året med sunne frokostvaner!